Varkenslende met wortelen, kikkererwten en krielaardappelen

Gemakkelijk

10 min

20 min

4

  • 1 filet mignon van varken van ongeveer 600 g

  • 500 g wortelen, geschild en in stukken gesneden

  • 1 blikje kikkererwten

  • 500 g krielaardappelen

  • ½ rode ui, gesnipperd

  • 2 teentjes look

  • 2 el mosterd

  • 1 takje rozemarijn

  • 20 g boter

  • 1 kl lookpoeder, paprika en komijn

  • peper en zout

  • 01

    Snij de filet mignon in twee in de lengterichting. Bestrijk met mosterd en vul met de look, de ui, de boter en de rozemarijn. Bind samen met keukentouw.

  • 02

    Meng de kikkererwten met het lookpoeder, de paprika en de komijn.

  • 03

    Doe de wortelen, de in 4 gesneden krieltjes en de kikkererwten in een ovenschaal.

  • 04

    Leg de gevulde varkensfilet op de groenten.

  • 05

    Plaats de schaal in een oven van 180°C en laat 20 minuten bakken. Dien warm op en geniet!