Troostende vol-au-vent

Eenvoudig

25 min

30 min

4

  • 4 kant-en-klare bladerdeegbakjes om te vullen

  • 600 g kipfilet of gevogelte

  • 200 g champignons (Parijse)

  • 1 ui

  • 50 g boter

  • 50 g bloem

  • 500 ml kippenbouillon

  • 100 ml room

  • 2 eidooiers

  • 1 el citroensap

  • Zout, peper, nootmuskaat

  • • Verse peterselie voor de garnering

  • 01

    Kook de kip in de kippenbouillon gedurende ongeveer 20 minuten. Giet af (bewaar de bouillon) en trek de kip uit elkaar in stukjes.

  • 02

    Snijd de schoongemaakte champignons in dunne plakjes en bak ze in een pan met boter tot ze goudbruin zijn. Zet apart.

  • 03

    Voor de saus: smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer om een roux te maken. Voeg geleidelijk 500 ml hete bouillon toe terwijl je blijft kloppen om klontjes te voorkomen. Laat een paar minuten sudderen

  • 04

    Meng in een kom de eidooiers, slagroom en citroensap. Haal de pan van het vuur en voeg dit mengsel langzaam toe aan de saus. Voeg de kip en champignons toe. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

  • 05

    . Vul de bladerdeegbakjes royaal met het mengsel. Garneer met fijngehakte verse peterselie.