Traditionele raclette

Gemakkelijk

20 min

1

  • 200 g racletteklaas per persoon

  • 300 g krielaardappelen per persoon

  • 150 g gesmoorde, Ardense en gandaham

  • Bijgerechten : rauwe champignons in schijfjes, veldsla, druiven en noten, kwarteleieren, appelen en peren in schijfjes, vijgen, …

  • Smaakmakers : kleine augurken, witte of rode uitjes op azijn, kappertjes, droge vruchten.

  • 01

    Kook de ongeschilde aardappelen in hun geheel. Zet weg en hou warm.

  • 02

    Préparez votre salade vinaigrette et vos champignons. Réservez.

  • 03

    Snij de vleeswaren in halve plakjes.

  • 04

    Zet de kaas klaar op één of meerdere schotels (naargelang het aantal gasten), samen met het fruit. Doe hetzelfde met de vleeswaren. Presenteer de bijgerechten en smaakmakers in kommetjes en de aardappelen in een slakom.

  • 05

    Plaats het raclettetoestel in het midden van de tafel en laat iedereen kiezen en genieten!