Tomaten gevuld met rijst en paprika

Gemakkelijk

1h10

4

  • 4 tomaten

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 150g rijst

  • 60g geraspte Parmezaanse kaas

  • bosje basilicum

  • oregano

  • 5 el olijfolie

  • Peper & zout

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 02

    Breng gezouten water aan de kook in een kleine steelpan en kook de rijst 10 minuten giet het dan af. Reserveren.

  • 03

    Pel en snipper de ui en knoflook. Was en snijd de paprika in kleine blokjes.

  • 04

    Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit ui, knoflook en paprika met een scheutje water tot ze zacht zijn.

  • 05

    Was de tomaten, snij het kapje er af en ontdoe ze van het vruchtvlees. Plaats het vruchtvlees in de kom van een mixer.

  • 06

    Voeg de basilicum, parmezaan en een beetje oregano toe. Zout en peper. Meng de saus erdoor.

  • 07

    Leg een bedje van rijst op de bodem van een ovenschaal.

  • 08

    Meng de rest van de rijst met de tomatensaus, uien, knoflook en paprika.

  • 09

    Vul de tomaten met het rijstmengsel. Leg het hoedje erop.

  • 10

    Besprenkel met olijfolie.

  • 11

    Bak ongeveer 50 minuten, tot de hoedjes van de tomaten lichtjes bruin zijn.