SLUIT U AAN BIJ DE BBQ-FANS

louis delhaize, uw bondgenoot voor een Barbec’ op het laatste nippertje

LOUIS DELHAIZE, DE PLEK WAAR BARBECUES ONVERGETELIJKE MOMENTEN WORDEN !

Of u nu al lang een barbecue hebt gepland  of plotseling trek hebt, met onze winkels, altijd in de buurt en open wanneer de anderen dat niet zijn, kan u op ons rekenen als redder in nood.

TIPS VAN LOUIS

Als u deze tips opvolgt, bent u  goed op weg naar een geslaagde barbecue, waarbij uw  gasten zullen genieten van heerlijk gegrilde gerechten!

Voorverwarmen

Zorg ervoor dat uw barbecue goed is voorverwarmd voordat u voedsel toevoegt. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en voorkomt dat het voedsel aan het rooster blijft plakken. Laat ongeveer 15 tot 30 minuten voorverwarmen, afhankelijk van het type barbecue dat u gebruikt.

Kennis

Leer de verschillende hitte zones op uw barbecue te beheersen. Sommige delen van de grill zullen heter zijn dan andere. Plaats de voedingsmiddelen die snel gaar moeten worden op het heetste gedeelte en de voedingsmiddelen die langzaam gaar moeten worden op het koelere gedeelte.

Marinade/ saus

Gebruik marinades of sauzen om vlees meer smaak en malsheid te geven. Laat vlees ten minste 30 minuten marineren voordat u het gaat grillen, zodat de smaken goed kunnen intrekken. doordringen. Bestrijk vlees tijdens het bakken met saus om het sappig en smakelijk te houden.

Laten garen

Weersta de drang om de voedingsmiddelen om te draaien. Laat het aan één kant garen tot het gemakkelijk loskomt van de grill en draai het dan één keer om. Dit zorgt voor mooie grillstrepen en voorkomt dat het eten uitdroogt.

Toezicht

Gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur van vlees te controleren, vooral van grote stukken zoals steaks en hamburgers. Dit zorgt ervoor dat het voedsel perfect gaar is en voorkomt dat deze ofwel worden te gaar of niet gaar genoeg worden opgediend.

Rusttijd

Laat het vlees een paar minuten rusten voordat u het opdient. Hierdoor kunnen de sappen zich opnieuw in het vlees verdelen, wat zorgt voor een malsere textuur en een rijkere smaak.