Slaatje van zoete aardappel in feestelijke versie met blauwe kaas

Gemakkelijk

25 min

25 min

4

  • 1 zoete aardappel

  • 1 el olijfolie

  • 1 kl lookpoeder

  • ½ kl paprikapoeder

  • 60 g gekookte kikkereweten

  • 2 el granaatappelpitten

  • 100 g gemengde sla

  • 3 el geroosterde amandelen

  • 30 g blauwe kaas

  • peper en zout

  • 1 kl olijfolie

  • ½ kl honing

  • ½ kl mosterd

  • ½ kl ciderazijn

  • 01

    Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Meng in een kom de zoete aardappel met de olijfolie, het lookpoeder en de paprika. Kruid met peper en zout.

  • 02

    Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat en laat 25 minuten bakken in een oven van 180°C.

  • 03

    Maak de saus: meng de olijfolie, de olie, de mosterd en de ciderazijn.

  • 04

    Wanneer de zoete aardappel gaar is, laat je hem lichtjes afkoelen. Doe vervolgens de gemengde sla in een grote slakom en voeg de zoete aardappel, de kikkererwten, de granaatappelpitten, de amandelen en de blauwe kaas toe.

  • 05

    Doe net voor het opdienen de saus over de sla en meng.

  • 06

  • 07