Slaatje van aardappelen en groene asperges

Gemakkelijk

25 min

25 min

  • 500 g groene asperges

  • 200 g gekookte erwten

  • 300 g gekookte krielaardappelen

  • 2 hardgekookte eieren

  • 3 el yoghurt

  • 1 el citroensap

  • 1 el peterselie, fijngehakt

  • Peper en zout

  • Enkele pijnboompitten

  • 1 rode ui

  • Een beetje kervel

  • 01

    Verwijder de harde onderzijde van de asperges. Tip Groene asperges hoef je niet te schillen.

  • 02

    Kook de asperges samen met de erwten 8 minuten in een pot gezout kokend water. Giet af en hou onder koud stromend water om het garen te stoppen. Zet weg.

  • 03

    Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.

  • 04

    Meng in een grote kom de asperges, de erwten, de gekookte aardappelen en de partjes hardgekookt ei met de saus. Bestrooi met wat pijnboompitten en kervel. Smakelijk!