Hapjes met zwarte pens en appel

Gemakkelijk

5 min

30 min

4

  • 1 rol bladerdeeg

  • 200 g zwarte pens

  • 2 appelen type Jonagold, Golden, Gala

  • 1 el boter

  • 1 el bruine suiker

  • peper en zout

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 02

    Schil (facultatief) de appelen, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  • 03

    Smelt de boter in een pan. Voeg de blokjes appel toe en kook ze gaar met een scheutje water. Bestrooi met suiker en laat karamelliseren.

  • 04

    Verwijder het vel van de pens en snij in schijfjes.

  • 05

    Rol het deeg uit en steek er cirkels uit met behulp van een uitsteekvorm of een glas. Leg de cirkels deeg in een vorm voor mini-taartjes.

  • 06

    Leg op de cirkels een lepeltje gekookte appel, een schijfje pens en opnieuw een beetje appel. Kruid met peper en zout.

  • 07

    Plaats ongeveer 15 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin kleurt.

  • 08

    Laat even afkoelen en dien op.