Eenvoudig
20 min
45 min
4
• 4 kippenbouten of kipfilets
2 wortelen
2 preien
2 stengels selderij
1 ui
3 aardappelen
1 bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
1 liter kippenbouillon
• 200 ml room
2 eidooiers
50 g boter
Zout, peper
Schil en snijd de groenten en aardappelen in stukken. Snipper de ui fijn.
Verhit in een grote stoofpan boter op middelhoog vuur en bak de kipdelen goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg de ui toe aan de pan en bak deze glazig. Doe de groenten en aardappelen erbij, leg de kip terug in de pan, voeg het bouquet garni toe en giet de bouillon erover. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten sudderen tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
Meng in een kom de room en de eidooiers. Voeg dit mengsel langzaam toe aan de hete bouillon, zonder te laten koken, totdat er een romige saus ontstaat
Laat nog een paar minuten opwarmen, maar zorg dat het niet kookt.
Serveer de waterzooi heet in diepe borden en garneer met een beetje verse peterselie