Crème van champignonsoep & knoflooktoast

Gemakkelijk

10 min

15 min

4

  • 500 g gesneden witte champignons

  • 3 grote sjalotten

  • 1 el boter

  • 500 ml kippenbouillon

  • 100 ml lichte room

  • een handvol fijngehakte platte peterselie

  • een handvol pompoenpitten

  • Peper en zout

  • 01

    Smelt de boter in een braadpan op een middelhoog vuur en bak de sjalotten en champignons goudbruin (ongeveer 10 minuten). Breng op smaak met zout en peper.

  • 02

    Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager, voeg je de room toe en laat je het 5 minuten zachtjes koken.

  • 03

    Mix tot een gladde crème. Pas de kruiden aan indien nodig.

  • 04

    Serveer warm in mooie kommen en garneer met platte peterselie en pompoenpitten. Heerlijk met knoflooktoast.