Kabeljauwbrandade

Gemakkelijk

50 min

4

  • 500g kabeljauwfilet

  • 1 kg aardappelen

  • 2 teentjes knoflook

  • 30 cl melk

  • 20 cl vloeibare room

  • 2 el olijfolie

  • Gehakte peterselie

  • Gehakte bieslook

  • Tijm

  • Zout en peper

  • Paneermeel

  • 01

    Pel en plet de knoflook.

  • 02

    Breng de melk en room aan de kook. Voeg tijm en knoflook toe. Voeg zout en peper toe.

  • 03

    Pocheer de kabeljauw 10 minuten in het melk-roommengsel. Afgieten, reserveren. Bewaar het melk-roommengsel voor later.

  • 04

    Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in het melk-room mengsel. Giet de aardappelen af ​​en pureer ze daarna met een vork.

  • 05

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  • 06

    Meng de aardappelen en de vis, voeg een beetje kookvocht toe indien nodig. Voeg de peterselie, bieslook en een eetlepel olijfolie toe en meng opnieuw.

  • 07

    Spreid de brandade uit in een ovenschaal. Strooi wat paneermeel erover en besprenkel met olijfolie.

  • 08

    Goudbruin bakken in de oven ongeveer 20 minuten.