Groene asperges, grijze garnalen en zachtgekookt ei

Gemakkelijk

30 min

4

  • 1 bosje groene asperges

  • 2 takjes tijm

  • 4 eieren op kamertemperatuur

  • 1 handvol gepelde garnale

  • 250 g gekookte linzen

  • vinaigrette : 1 kl mosterd, 1 el olie, 2 el witte azijn, 1 scheutje water, zout en peper naar smaak

  • 01

    Kook de asperges. Breek de onderste uiteinde van de asperge af en stoom de asperges met een beetje zout en tijm ongeveer 15 minuten (ze moeten een beetje krokant blijven).

  • 02

    Bereid de linzen met vinaigrette: meng in een kom de olie, azijn, mosterd, voeg een scheutje water, zout en licht peper toe. Giet de linzen af, doe ze in een kom en giet de vinaigrette er over. Bewaar in de koelkast.

  • 03

    Zachtgekookte eieren koken : kook de eieren met hun schaal in kokend water gedurende 5 minuten (de kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van het ei, soms moet je wat testen voordat je perfect slaagt!)

  • 04

    Schik de asperges op een bord, voeg een beetje linzen met vinaigrette toe, er bovenop, alsook een klein handje grijze garnalen. Voeg het zachtgekookte ei toe en snijd het op het laatste moment doormidden.