Aardappelgalettes, ricotta en yoghourt met kruiden

Gemakkelijk

45 min

  • 1 kg rauwe aardappelen, geraspt

  • 200 gr de ricotta

  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt

  • 10 brins de ciboulette finement haché

  • 3 lente-uitjes, gehakt

  • 1 teentje knoflook

  • 3 bakjes olijfolie, zout en peper

  • 150 g Griekse yoghurt

  • de kruiden naar keuze (koriander, platte peterselie, bieslook etc.), fijngehakt

  • 1 eetlepel honing

  • olijfolie, zout en peper

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180 graden

  • 02

    Pers de geraspte aardappelen uit en doe ze in een grote kom.

  • 03

    Voeg de overige ingrediënten toe, meng en breng royaal op smaak met peper en zout.

  • 04

    Vorm de galettes en plaats ze op uw vooraf beklede bakplaat. Bak gedurende 35 minuten

  • 05

    Controleer de bereiding en serveer met yoghurtsaus en een lekkere groene salade.