Rumsteak met Guérande-zout en sojasaus

10 min 4 mensen

Ingrediënten

600 g rumsteak 50 g grof Guérande-zout
1 el olijfolie geklaarde boter
sojasaus

Bereiding

  1. Neem het vlees minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
  2. Olie de rumsteaks in en wrijf ze, zonder te hard te duwen, langs beide zijden in met grof zout om een beschermend laagje te vormen
  3. .Verhit een braad- of grillpan met een klontje geklaarde boter op een hoog vuur. Schroei het vlees 3 minuten aan, waarbij je het omdraait in het midden van de baktijd. Zet het vuur lager en bak nog 3 tot 4 minuten verder. Draai opnieuw om in het midden van de baktijd. Blus de pan met 2 el sojasaus, schraap de braadresten los en giet net voor het opdienen over het vlees.
  4. Om het vlees nog smakelijker te maken, dek je het af met aluminiumfolie en laat je het 1 minuut rusten weg van het vuur.

Smakelijk!