Eenvoudig
25 min
4
2 rundersteaks (ongeveer 200-250 g elk)
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel Dijonmosterd
1 eetlepel honing
Peper en zout
Verse kruiden (rozemarijn of tijm, optioneel)
De groenten : 1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 courgette, in plakjes gesneden
1 aubergine, in plakjes gesneden
1 rode ui, in dikke plakken gesneden
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper, Provençaalse kruiden
Meng alle marinade-ingrediënten in een kom. Voeg zout, peper en verse kruiden toe indien gewenst.
Plaats de steaks in een ondiepe schaal. Giet de marinade over de steaks, dek af en laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast, idealiter 2 tot 4 uur.
Meng in een grote kom de paprikareepjes, courgette- en aubergineplakken en uienringen met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en kruiden.
Steek de barbecue aan en leg de groenten op de grill. Bak ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant of tot ze zacht en licht geroosterd zijn. Haal van de grill en zet apart.
Leg de steaks op de hete grill en bak ongeveer 4-5 minuten aan elke kant voor medium-rare. Haal de steaks van de grill en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt en serveert.
Serveer de steaks met de gegrilde groenten.