BBQ-gemarineerde steaks & gegrilde groenten

Eenvoudig

25 min

4

  • 2 rundersteaks (ongeveer 200-250 g elk)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels citroensap

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 eetlepel Dijonmosterd

  • 1 eetlepel honing

  • Peper en zout

  • Verse kruiden (rozemarijn of tijm, optioneel)

  • De groenten : 1 rode paprika, in reepjes gesneden

  • 1 courgette, in plakjes gesneden

  • 1 aubergine, in plakjes gesneden

  • 1 rode ui, in dikke plakken gesneden

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper, Provençaalse kruiden

  • 01

    Meng alle marinade-ingrediënten in een kom. Voeg zout, peper en verse kruiden toe indien gewenst.

  • 02

    Plaats de steaks in een ondiepe schaal. Giet de marinade over de steaks, dek af en laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast, idealiter 2 tot 4 uur.

  • 03

    Meng in een grote kom de paprikareepjes, courgette- en aubergineplakken en uienringen met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en kruiden.

  • 04

    Steek de barbecue aan en leg de groenten op de grill. Bak ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant of tot ze zacht en licht geroosterd zijn. Haal van de grill en zet apart.

  • 05

    Leg de steaks op de hete grill en bak ongeveer 4-5 minuten aan elke kant voor medium-rare. Haal de steaks van de grill en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt en serveert.

  • 06

    Serveer de steaks met de gegrilde groenten.