Eenvoudig
30 min
4
8 grote tomaten om te vullen
500 g gemengd gehakt (varkens-of rundergehakt naar keuze)
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse basilicumblaadjes ter garnering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd voorzichtig de bovenkant van de tomaten af en hol ze uit met een lepel. Bewaar het tomatenvlees
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het goed bruin is. Breng indien nodig op smaak.
Vul de uitgeholde tomaten met het gehaktmengsel
Plaats de gevulde tomaten in een ovenschaal en zet voorzichtig de bovenkant terug op de tomaten.
Bak ongeveer 20 minuten, tot de tomaten zacht zijn. Suggestie: Serveer met quinoa of rijst naar keuzel Eet smakelijk!