Gemakkelijk
5 min
30 min
4
1 rol bladerdeeg
200 g zwarte pens
2 appelen type Jonagold, Golden, Gala
1 el boter
1 el bruine suiker
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil (facultatief) de appelen, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
Smelt de boter in een pan. Voeg de blokjes appel toe en kook ze gaar met een scheutje water. Bestrooi met suiker en laat karamelliseren.
Verwijder het vel van de pens en snij in schijfjes.
Rol het deeg uit en steek er cirkels uit met behulp van een uitsteekvorm of een glas. Leg de cirkels deeg in een vorm voor mini-taartjes.
Leg op de cirkels een lepeltje gekookte appel, een schijfje pens en opnieuw een beetje appel. Kruid met peper en zout.
Plaats ongeveer 15 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin kleurt.
Laat even afkoelen en dien op.