Gemakkelijk
50 min
4
500g kabeljauwfilet
1 kg aardappelen
2 teentjes knoflook
30 cl melk
20 cl vloeibare room
2 el olijfolie
Gehakte peterselie
Gehakte bieslook
Tijm
Zout en peper
Paneermeel
Pel en plet de knoflook.
Breng de melk en room aan de kook. Voeg tijm en knoflook toe. Voeg zout en peper toe.
Pocheer de kabeljauw 10 minuten in het melk-roommengsel. Afgieten, reserveren. Bewaar het melk-roommengsel voor later.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in het melk-room mengsel. Giet de aardappelen af en pureer ze daarna met een vork.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng de aardappelen en de vis, voeg een beetje kookvocht toe indien nodig. Voeg de peterselie, bieslook en een eetlepel olijfolie toe en meng opnieuw.
Spreid de brandade uit in een ovenschaal. Strooi wat paneermeel erover en besprenkel met olijfolie.
Goudbruin bakken in de oven ongeveer 20 minuten.