Herfstsalade met geroosterde butternut, champignons en tarwe

Makkelijk

15 min

30 min

4

  • 1 petit butternut

  • 2 rode uien

  • 200 g champignons of gemengde paddenstoelen

  • 200 g tarwe (of bulgur)

  • 2 el olijfolie

  • 1 bosje verse peterselie

  • Zout, peper

  • 01

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

  • 02

    Schil de butternut en snijd in blokjes. Pel de rode uien en snijd in parten.

  • 03

    Leg de butternut en uien op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster 25 à 30 min tot ze zacht en goudbruin zijn.

  • 04

    Kook de tarwe (of bulgur) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  • 05

    Bak de champignons kort in een pan met een scheutje olijfolie, zout en peper.

  • 06

    Meng de tarwe met de geroosterde butternut, uien en champignons. Werk af met fijngehakte peterselie.

  • 07

    Serveer lauwwarm of koud als salade.