Zalmslaatje

Gemakkelijk

15 min

2

  • 200 g gebakken zalmfilet

  • 1 bisje radijzen

  • 1 rode ui

  • 100 g jonge blaadjes (bijv. spinazie, rucola)

  • 1 komkommer

  • 1 limoen (sap en geraspte schil)

  • 3 el olijfolie

  • 1 el sesamzaadjes

  • Peper, zout

  • 01

    Snij de radijzen in dunne plakjes, de komkommer in halve maantjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel over een grote kom.

  • 02

    Haal de jonge blaadjes uit elkaar en doe ze erbij.

  • 03

    Verkruimel de gebakken zalm over de kom.

  • 04

    Vermeng het sap en de geraspte schil van de limoen met de olijfolie, het zout en de peper. Besprenkel het slaatje met deze vinaigrette.

  • 05

    Bestrooi met sesamzaadjes voor een krokante finish en dien meteen op.

  • 06

    Tip: voeg voor nog meer frisheid wat kruiden zoals koriander of dille toe.