Wortel cake

Gemiddeld

30 min

4

  • Voor de cake : 300 g geraspte wortelen

  • 200 g bloem

  • 200 g suiker

  • 150 g walnoten uit de dop

  • 100 g beoter

  • 3 eieren

  • 1 el baking soda

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl gemalen kaneel

  • tl gemalen nootmuskaat

  • 1/2 tl gemalen gember

  • 1/4 tl zout

  • 1 tl vanille-extract

  • Voor het witte glazuur: • 230 g roomkaas (soort Philadelphia)

  • 100 g boter op kamertemperatuur

  • 200 g bloemsuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 01

    Klop in een kom de eieren los met de suiker. Voeg de gesmolten boter en het vanille-extract toe.

  • 02

    Zeef in een andere kom de bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember en zout.

  • 03

    Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het ei-suikermengsel en roer voorzichtig tot je een soepel deeg krijgt.

  • 04

    Voeg de geraspte wortelen en gehakte walnoten toe aan het beslag. Meng goed.

  • 05

    Giet het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier. Strijk het oppervlak glad.

  • 06

    Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  • 07

    Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

  • 08

    Klop voor het glazuur de kaas en boter tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de poedersuiker en het vanille-extract toe.

  • 09

    Versier met een paar walnoten, citroenschil en geraspte wortelen.