Vanille, meringue en rode vruchten ijstaart

Eenvoudig

4h

4

  • 1 liter vanille-ijs

  • 200 g schuimpjes

  • 300 g rood fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen, enz.)

  • 200 ml coulis van rood fruit (zelfgemaakt of gekocht)

  • 2 handenvol gemalen pistachenoten

  • 01

    Haal het vanille-ijs uit de vriezer en laat het ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur iets zachter worden, zodat deze gemakkelijker is te bewerken

  • 02

    Doe het vanille-ijs in een taartvorm (bij voorkeur een springvorm om het makkelijk uit de vorm te halen) en strijk het goed glad met een spatel.

  • 03

    Verkruimel de meringue, voeg een paar frambozen toe en voeg dan nog een laag vanille-ijs toe tot het blik vol is.

  • 04

    Giet de rode vruchtencoulis over de bovenkant van de taart, voeg het rode fruit en de verkruimelde pistachenoten toe.

  • 05

    Zet de taart minstens 3 tot 4 uur in de vriezer, of tot hij helemaal stevig is. Tip: Ontvorm de cake door snel met een heet mes langs de randen van de springvorm te gaan en geniet direct!