Eenvoudig
4h
4
1 liter vanille-ijs
200 g schuimpjes
300 g rood fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen, enz.)
200 ml coulis van rood fruit (zelfgemaakt of gekocht)
2 handenvol gemalen pistachenoten
Haal het vanille-ijs uit de vriezer en laat het ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur iets zachter worden, zodat deze gemakkelijker is te bewerken
Doe het vanille-ijs in een taartvorm (bij voorkeur een springvorm om het makkelijk uit de vorm te halen) en strijk het goed glad met een spatel.
Verkruimel de meringue, voeg een paar frambozen toe en voeg dan nog een laag vanille-ijs toe tot het blik vol is.
Giet de rode vruchtencoulis over de bovenkant van de taart, voeg het rode fruit en de verkruimelde pistachenoten toe.
Zet de taart minstens 3 tot 4 uur in de vriezer, of tot hij helemaal stevig is. Tip: Ontvorm de cake door snel met een heet mes langs de randen van de springvorm te gaan en geniet direct!