Terrine van gerookte zalm met verse kaas en biet

Gemakkelijk

20 min

2h

4

  • 400 g gerookte zalm, in fijne plakjes

  • 250 g verse kaas (type Chavroux)

  • 2 gekookte bieten, in fijne schijfjes gesneden

  • 2 el verse kruiden, fijngehakt

  • 1 el lompviseieren

  • enkele kappertjes en takjes verse peterselie

  • peper en zout

  • 01

    Meng in een kom de verse kaas met de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

  • 02

    Leg huishoudfolie in een terrinevorm. Laat de folie over de randen komen. Leg een eerste laagje gerookte zalm in de vorm en laat de plakjes over de randen komen. Voeg een laagje verse kaas toe en vervolgens een laagje bietenschijfjes en een laagje gerookte zalm. Herhaal de laagjes tot de terrine gevuld is. Eindig met een laagje gerookte zalm.

  • 03

    Druk de terrine lichtjes aan, zodat ze compact is. Dek af met de randen van de folie en plaats minstens 2 uur in de koelkast, tot ze mooi is opgesteven.

  • 04

    Haal de terrine uit de vorm op een dienblad. Garneer met lompviseieren, kappertjes en enkele takjes verse peterselie.

  • 05

    Snij de terrine in plakjes en serveer met toasts.