Hartige taart met courgettes en feta

Gemakkelijk

60 min

4

  • 1 el olijfolie

  • 1 sjalot

  • 3 courgette

  • 1 kant-en-klaar kruimeldeeg

  • 20 cl room

  • 3 eieren

  • 100g feta

  • 1 snufje komijn

  • Peper en zout

  • 01

    Pel en snipper de sjalot.

  • 02

    Was en snijd de courgettes in blokjes.

  • 03

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot met een scheutje water glazig.

  • 04

    Voeg de in blokjes gesneden courgette toe aan de sjalotjes en haal van het vuur.

  • 05

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 06

    Leg het deeg in een taartvorm die eerder is bekleed met bakpapier.

  • 07

    Verdeel het sjalot-courgette mengsel over de bodem van de taart.

  • 08

    Brokkel de feta over de courgette.

  • 09

    Klop in een kom de eieren, voeg de room en het snufje komijn toe. Zout en peper toevoegen. Meng goed en giet de bereiding op de bodem van de taart.

  • 10

    Bak ongeveer 30 minuten, tot de taart goudbruin is.