Eenvoudig
40 min
4
4 kippenbouten
1 kl paprika
1 el olie
1 kl uienpoeder
20 g boter
4 teentjes look, gesnipperd
Het sap en de zeste van een citroen
3 el peterselie, fijngehakt
450 g gekookte sperziebonen
Peper en zout
Meng in een kommetje de olie, het uienpoeder en de paprika. Kruid met zout. Omhul de kip met dit mengsel. Bak 20 minuten in een oven van 170°C. Draai de bouten om en laat nog 10 minuten bakken.
Kook de sperziebonen 8 tot 10 minuten beetgaar in gezouten kokend water. Giet af en hou onder koud stromend water om het garen te stoppen.
Smelt de boter in een pan en stoof de look en de fijngehakte peterselie aan. Voeg het sap en de zeste van de citroen toe. Doe er de sperziebonen bij en meng voorzichtig.
Serveer de kip met de sperziebonen en geniet