Samosa's met gehakt

Gemiddeld

30 min

10 min

4

  • 8 brickvellen

  • 400 g varkensgehakt

  • 1ui, gesnipperd

  • 1 teentje look, geplet

  • 1 el verse gember, geraspt

  • 1 kl currypoeder

  • 1 kl komijn

  • 1/2 1/2 kl espelettepeper

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje peper

  • Olijfolie

  • Verse koriander, fijngehakt (optioneel)

  • 01

    Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en stoof de ui glazig.

  • 02

    Voeg het varkensgehakt toe en bak het goudbruin.

  • 03

    Voeg de look, gember, curry, komijn, de espelettepeper en een snuifje peper en zout toe. Meng goed en laat 10 minuten sudderen.

  • 04

    Snij elk brickvel in de lengterichting in twee.

  • 05

    Leg een eetlepel gehakt op de rand van elk half brickvel.

  • 06

    Vouw het brickvel tot een driehoek om een samosa te maken.

  • 07

    Verhit frituurolie in een kookpot of een friteuse.

  • 08

    Bak de samosa’s in kleine hoeveelheden, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  • 09

    Laat de samosa’s uitlekken op keukenpapier.

  • 10

    Serveer de warme samosa’s met een saus met Griekse yoghurt of een mangochutney.