Gemiddeld
30 min
10 min
4
8 brickvellen
400 g varkensgehakt
1ui, gesnipperd
1 teentje look, geplet
1 el verse gember, geraspt
1 kl currypoeder
1 kl komijn
1/2 1/2 kl espelettepeper
1 snuifje zout
1 snuifje peper
Olijfolie
Verse koriander, fijngehakt (optioneel)
Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en stoof de ui glazig.
Voeg het varkensgehakt toe en bak het goudbruin.
Voeg de look, gember, curry, komijn, de espelettepeper en een snuifje peper en zout toe. Meng goed en laat 10 minuten sudderen.
Snij elk brickvel in de lengterichting in twee.
Leg een eetlepel gehakt op de rand van elk half brickvel.
Vouw het brickvel tot een driehoek om een samosa te maken.
Verhit frituurolie in een kookpot of een friteuse.
Bak de samosa’s in kleine hoeveelheden, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de samosa’s uitlekken op keukenpapier.
Serveer de warme samosa’s met een saus met Griekse yoghurt of een mangochutney.