Saltimbocca alla Romana

Gemakkelijk

15 min

4

  • 4 dunne kalfsoesters

  • 4 plakjes Serrano- of Parmaham

  • Verse salieblaadjes

  • Meel, om de schnitzels mee te bedekken

  • Zout en zwarte peper, naar smaak

  • 2 eetlepels boter

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1/2 kopje droge witte wijn

  • Vers citroensap

  • 01

    Kruid de kalfsescalopes aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk ze licht met bloem en schud het overtollige eraf.

  • 02

    Leg op elke kotelet een salieblaadje en wikkel er een plakje parmaham omheen. Zet eventueel vast met een tandenstoker.

  • 03

    Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de opgerolde kalfsescalopes in de pan gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

  • 04

    Blus de pan af met de witte wijn. Laat de saus een paar minuten sudderen, zodat de saus iets inkookt. Voeg een scheutje vers citroensap toe aan de saus.

  • 05

    Doe de kalfsescalopes terug in de pan en verwarm ze kort in de saus. Serveer de kalfsescalopes warm, met verse pasta met olijfolie of tomatensaus.