Witlof en bloedsinaasappelsalade met yoghurtvinaigrette

Gemakkelijk

10 min

4

  • 2 witloof

  • 2 bloedsinaasappels

  • 1 handvol groene salade

  • 200 ml yoghurt

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepel gehakte peterselie

  • 1 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • Zout en peper

  • 01

    Maak de andijvie schoon en leg ongeveer tien blaadjes op elk bord.

  • 02

    Schil de bloedsinaasappels en snijd ze in plakjes. Schik ze met de groene salade op de borden.

  • 03

    Maak de vinaigrette door de yoghurt, mosterd, peterselie, olijfolie en citroensap krachtig te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de yoghurtdressing over de salade.

  • 04

    Garneer met een paar walnoten en serveer met brood.