Rustieke galette met peren

Gemakkelijk

10 min

4

  • 250 g bloem

  • 80 g + 70 g bruine suiker

  • 1 ei

  • 125 g boter op kamertemperatuur

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 4 peren

  • 1 theelepel kaneel

  • 50 g kernels van walnoten

  • 01

    Bereid het kruimeldeeg: voeg in een slakom de bloem en de in stukjes gesneden boter toe. Kneed heel snel om de boter en de bloem te mengen. Vorm een ​​kuiltje, voeg 80 g bruine suiker, vanillesuiker en het ei toe aan het midden. Kneed opnieuw tot je een soepel deeg verkrijgt. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

  • 02

    Was de peren, snijd ze in vieren en laat de schil eraan. Verwijder de zaden en filamenten. Snijd de perenkwarten in dikke plakken.

  • 03

    Voeg in een pan de resterende suiker, kaneel, citroensap en een scheutje water toe. Kook de plakken peren voor.

  • 04

    Verwarm de oven voor op 180°. Rol het deeg uit met een deegroller. Verdeel de plakken peren over het deeg en laat rondom een ​​rand van 5 cm vrij. Vouw de randen van het deeg over de peren.

  • 05

    Bak gedurende 35 tot 40 minuten, tot de rand van het deeg licht goudbruin is.

  • 06

    Laat afkoelen op een rooster en voeg een paar kernels van walnoten toe.