Eenvoudig
30 min
4
2 vellen pizzadeeg, gebruiksklaar
400 g varkensgehakt
1 ui, fijngehakt
1 rode paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 kl paprika
1 el tomatenpuree
1 kl komijn
1/2 kl espelettepeper
1 snuifje zout
1 snuifje peper
Olijfolie
Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en stoof de ui glazig.
Voeg het varkensgehakt toe en bak goudbruin.
Doe er de rode paprika, tomaat, tomatenpuree, paprika, komijn en de espelettepeper bij. Kruid af met met peper en zout. Meng goed en laat 10 minuten sudderen.
Leg de vellen pizzadeeg op een bakplaat. Maak er pide van door de randen op zo’n manier op te rollen dat je een langwerpige schuit krijgt.
Verdeel het gehakt over het deeg.
Plaats 15 minuten in de oven, tot het brood goudbruin en knapperig is.
Bestrooi met verse peterselie of fijngehakte uitjes en dien op