Pide (Turks brood) met varkensgehakt

Eenvoudig

30 min

4

  • 2 vellen pizzadeeg, gebruiksklaar

  • 400 g varkensgehakt

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 rode paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden

  • 1 tomaat, in blokjes gesneden

  • 1 kl paprika

  • 1 el tomatenpuree

  • 1 kl komijn

  • 1/2 kl espelettepeper

  • 1 snuifje zout

  • 1 snuifje peper

  • Olijfolie

  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 02

    Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en stoof de ui glazig.

  • 03

    Voeg het varkensgehakt toe en bak goudbruin.

  • 04

    Doe er de rode paprika, tomaat, tomatenpuree, paprika, komijn en de espelettepeper bij. Kruid af met met peper en zout. Meng goed en laat 10 minuten sudderen.

  • 05

    Leg de vellen pizzadeeg op een bakplaat. Maak er pide van door de randen op zo’n manier op te rollen dat je een langwerpige schuit krijgt.

  • 06

    Verdeel het gehakt over het deeg.

  • 07

    Plaats 15 minuten in de oven, tot het brood goudbruin en knapperig is.

  • 08

    Bestrooi met verse peterselie of fijngehakte uitjes en dien op