Pannenkoekenbeslag

Gemakkelijk

5 min

20 min

4

  • 250 g bloem

  • 2 eieren

  • 500 ml melk

  • 1 snuifje zout

  • 1 el suiker (optioneel)

  • 1 el plantaardige olie

  • 01

    Meng de bloem en het zout in een grote slakom. Wil je graag zoete pannenkoeken, voeg dan op dit moment ook de suiker toe.

  • 02

    Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Breek daarin de eieren en meng ze met behulp van een garde zachtjes met de bloem.

  • 03

    Voeg geleidelijk de melk toe. Blijf ondertussen kloppen om klonters te vermijden en een glad en homogeen beslag te bekomen.

  • 04

    Doe de plantaardige olie bij het beslag en meng goed.

  • 05

    Laat het beslag minstens 30 minuten tot 1 uur rusten in de koelkast. Op die manier worden de pannenkoeken lichter.

  • 06

    Verwarm een antikleefpan op een matig vuur. Vet de pan lichtjes in met een beetje olie of boter

  • 07

    Doe een kleine scheplepel beslag in de warme pan en hou de pan schuin om het goed te verspreiden, zodat je een dunne pannenkoek bekomt.

  • 08

    Bak de pannenkoek langs beide zijden goudbruin.

  • 09

    Serveer de pannenkoeken met je favoriete zoete of hartige garnituur…

Tips

Laat het pannenkoekenbeslag minstens 30 minuten rusten. Zo kan de bloem meer vocht opnemen, waardoor de pannenkoeken gladder en luchtiger worden.