Paasnestjes van meringue

Gemiddeld

1h45

4

  • 4 eiwitten

  • 200 g poedersuiker

  • Een dozijn kleurrijke chocolade-eitjes

  • Voor het stro van karamel: 100 g suiker

  • 01

    Verwarm de oven voor op 100°C en leg bakpapier op een bakplaat.

  • 02

    Klop in een mengkom de eiwitten stijf met een elektrische klopper.

  • 03

    Voeg geleidelijk de poedersuiker toe terwijl je blijft kloppen, tot de meringue stevig en glanzend is.

  • 04

    Doe de meringue in een spuitzak en vorm nestjes op de bakplaat. Maak een kuiltje in het midden van elk nestje.

  • 05

    Plaats de nestjes ongeveer 1u30 tot 2u in de oven, tot ze droog en knapperig zijn. Laat volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven, met de ovendeur lichtjes open.

  • 06

    . Maak een karamel voor het stro van de nestjes. Verwarm de suiker met 2 el water. Giet in een fijne laag op een plaat. Wanneer de karamel lauw is en lichtjes hard begint te worden, maak je er groeven in met een schilsnijder of vork. Laat afkoelen en snij in stukjes voor het nesteffect.

  • 07

    Als de meringuenestjes zijn afgekoeld, kan je ze garneren met het stro van karamel.

  • 08

    Leg ten slotte enkele gekleurde chocolade-eitjes in het midden van elk nestje.