Gemakkelijk
35 min
5 min
4 briochebroodjes
200 g gekookt kreeftenvlees, krab of rivierkreeftjes
1 limoen
enkele chilivlokken
boter
100 g mayonaise
2 el bieslook, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
1 kl dragon, fijngehakt
1 el citroensap
1 kl mosterd
peper en zout
Meng alle ingrediënten om de mayonaise te maken. Plaats in de koelkast.
Snij de briochebroodjes doormidden, maar niet volledig. Bedoeling is dat ze aan één zijde nog aan elkaar hangen, zodat ze het uitzicht krijgen van een envelop. Snij ook de randen af die geroosterd zullen worden.
Smeer de buitenzijde van de broodjes in met boter. Verwarm een pan op een matig vuur en kleur de broodjes aan langs de beboterde zijde.
Smeer de binnenzijde van de geroosterde broodjes royaal in met de kruidenmayonaise.
Vul de broodjes met stukjes kreeft.
Bestrooi de rolls met limoenzeste en enkele chilivlokken.
Dien meteen op.
Voor dit soort recept kan je gerust diepgevroren kreeft gebruiken.