Linguine met scampi's

Eenvoudig

25 min

4

  • 400 g linguine

  • 300 g gepelde scampi's

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 bosje verse basilicum, gehakt

  • 1 bosje verse peterselie, gehakt

  • Sap van 1 citroen

  • Zout en peper

  • Geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)

  • 01

    Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet af, voeg een scheutje olijfolie toe en zet apart.

  • 02

    Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is (ongeveer 1 minuut).

  • 03

    Voeg de scampi's toe en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze roze worden. Breng op smaak met peper en zout.

  • 04

    Voeg de gekookte linguine toe aan de pan met de scampi's. Voeg het citroensap, de gehakte basilicum en peterselie toe. Meng goed zodat de pasta goed bedekt is.

  • 05

    Breng indien nodig op smaak. Serveer onmiddellijk, met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.