Knapperige zoete aardappelen met parmezaan en tijm

Gemakkelijk

15 min

35 min

4

  • 4 zoete aardappelen

  • 250 ml room

  • 100 g geraspte parmezaan

  • 2 el verse tijm, fijngehakt

  • 2 teentjes look, gesnipperd

  • peper en zout

  • boter om de vormpjes in te vetten

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 02

    Schil de zoete aardappelen en snij in fijne schijfjes. Kook de schijfjes zoete aardappel 3-4 minuten in een pot gezouten kokend water om ze een beetje malser te maken. Giet af en zet weg.

  • 03

    Meng in een kom de room, de helft van de geraspte parmezaan, de fijngehakte tijm en de gesnipperde look. Kruid met peper en zout.

  • 04

    Boter lichtjes de bodem in van individuele vormpjes. Leg een laagje zoete aardappelen in elk vormpje en doe er een beetje saus met parmezaan en tijm over. Herhaal de laagjes tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laagje saus. Strooi er de rest van de parmezaan over.

  • 05

    Plaats in de oven gedurende 20-25 minuten of tot de mini-gratins goudbruin kleuren en de zoete aardappelen gaar zijn.

  • 06

    Laat de gratins lichtjes afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.