Kipburgers

Gemakkelijk

25 min

4

  • 500 g kippenwit

  • 2 el melk

  • 30 g paneermeel

  • 1 el olie

  • zout

  • peper

  • 4 burgerbroodjes (of pistolets)

  • 2 tomaten

  • 4 el pesto

  • saus naar keuze

  • slablaadjes

  • 01

    Snij de kip in stukken en mix grof met het paneermeel en de melk. Kruid met peper en zout.

  • 02

    Rol met vochtige handen 4 vleesballetjes en duw ze een beetje plat zodat ze vorm van een burger krijgen.

  • 03

    Bak 3 à 4 minuten langs elke zijde in een ingeoliede braadpan.

  • 04

    Snij de tomaten in schijfjes. Zet weg.

  • 05

    Verwarm de broodjes in de broodrooster of onder de ovengrill.

  • 06

    Snij de broodjes open, smeer saus op het onderste deel en doe er de kip, de gouda en de pesto op. Werk af met schijfjes tomaat en een blaadje sla. Sluit de burger met de tweede helft van het broodje en dien meteen op.