In de oven geroosterde wortelen

Gemiddeld

30 min

4

  • 1 bos wortelen

  • 100 g verkruimelde feta

  • 2 el pijnboompitten

  • 2 el olijfolie

  • Zout en peper naar smaak,

  • Verse peterselie, om te garneren

  • 01

    Verwarm je oven voor op 200°C.

  • 02

    Was en schil de wortelen, bewaar een klein stukje van de bovenkant voor de presentatie. Snijd ze in de lengte doormidden als ze groot zijn.

  • 03

    Schik de wortelen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  • 04

    Plaats in de oven en bak 25 minuten, of tot de wortelen zacht en licht gekarameliseerd zijn.

  • 05

    Rooster ondertussen de pijnboompitten droog in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Zet apart.

  • 06

    Zodra de wortelen gaar zijn, schik je ze op een serveerschaal. Bestrooi met de verkruimelde feta en pijnboompitten.

  • 07

    Garneer met verse peterselie. Serveer warm of heet.