Gemiddeld
30 min
4
1 bos wortelen
100 g verkruimelde feta
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak,
Verse peterselie, om te garneren
Verwarm je oven voor op 200°C.
Was en schil de wortelen, bewaar een klein stukje van de bovenkant voor de presentatie. Snijd ze in de lengte doormidden als ze groot zijn.
Schik de wortelen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Plaats in de oven en bak 25 minuten, of tot de wortelen zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Rooster ondertussen de pijnboompitten droog in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
Zodra de wortelen gaar zijn, schik je ze op een serveerschaal. Bestrooi met de verkruimelde feta en pijnboompitten.
Garneer met verse peterselie. Serveer warm of heet.