Ijsdessert

Gemakkelijk

15 min

4

  • 4 koekjes (bv. zandkoekjes, shortbreads of lange vingers) of plakjes cake

  • 2 eiwitten

  • 100 g poedersuiker

  • ½ kl witte azijn

  • ½ kl vanille-extract

  • 4 bolletjes ijs naar keuze (vanille, chocolade, aardbei, enz.)

  • enkele frambozen of andere rode vruchten

  • poedersuiker om te bestrooien

  • 01

    Maak de meringue op voorhand. Klop in een schone en droge kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot je een glanzende en gladde meringue bekomt. Doe voorzichtig de witte azijn en het vanille-extract bij de meringue. Doe in een spuitzak (of een diepvrieszakje) en plaats in de koelkast.

  • 02

    Leg net voor het opdienen een bolletje ijs op elk koekje of plakje cake.

  • 03

    Decoreer met behulp van de spuitzak (of het diepvrieszakje waarvan je een spuitzak maakt) het ijs met de meringue in de vorm van een draaikolk.

  • 04

    Leg enkele frambozen op de meringue voor een friszure en kleurrijke toets.

  • 05

    Bestrooi net voor het opdienen met poedersuiker voor een gastronomisch effect.