Geroosterde wortels met parmezaan

Eenvoudig

45 min

4

  • 700 g wortelen

  • 30 g geraspte parmezaan

  • 1 tl knoookpoeder of verse knoflook, gehakt

  • 1 el maïzena

  • 4 el olijfolie

  • 4 el zoute sojasaus

  • 1 limoen

  • 1 limoenVoor de saus: 1 grote el pindakaas

  • 250 ml kokosmelk

  • 1 el zoute sojasaus

  • 01

    Schil de wortelen en snijd ze in plakjes

  • 02

    Meng de wortelen met olijfolie, Parmezaan, maizena, knoook en sojasaus.

  • 03

    Leg de wortelen op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  • 04

    Smelt in een pan op laag vuur een grote eetlepel pindakaas. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en roer tot een gladde saus. Laat 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de saus iets indikt.

  • 05

    Schenk de saus op de bodem van een serveerschaal en leg de geroosterde wortelen erbovenop.

  • 06

    Serveer met een partje limoen.