Eenvoudig
45 min
4
700 g wortelen
30 g geraspte parmezaan
1 tl knoookpoeder of verse knoflook, gehakt
1 el maïzena
4 el olijfolie
4 el zoute sojasaus
1 limoen
1 limoenVoor de saus: 1 grote el pindakaas
250 ml kokosmelk
1 el zoute sojasaus
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes
Meng de wortelen met olijfolie, Parmezaan, maizena, knoook en sojasaus.
Leg de wortelen op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Smelt in een pan op laag vuur een grote eetlepel pindakaas. Voeg de kokosmelk en sojasaus toe en roer tot een gladde saus. Laat 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de saus iets indikt.
Schenk de saus op de bodem van een serveerschaal en leg de geroosterde wortelen erbovenop.
Serveer met een partje limoen.