Genarneerde zuurkool

Gemakkelijk

1h40

6

  • 1 kg gekookte zuurkool

  • 1 gekookt hammetje

  • 5 Frankfurter worsten

  • 2 sneden gekookte varkensrib met been

  • 2 sneden spek

  • 1 ui doorprikt met kruidnagels

  • 10 jeneverbessen (facultatief)

  • 2 laurierblaadjes

  • 50cl droge witte wijn

  • peper en zout

  • 01

    Smelt een beetje boter in een grote kookpot. Doe daarin het in stukjes gesneden spek, een deel van de zuurkool, het hammetje, een deel van de worsten, de jeneverbessen, de laurier en de ui. Kruid met peper.

  • 02

    Voeg de rest van de zuurkool, de worsten en de sneden varkensrib toe. Eindig met de witte wijn. Kruid met peper en laat zachtjes 1 uur koken onder deksel.

  • 03

    Maak ondertussen aardappelpuree.

  • 04

    Serveer met een glas witte wijn.

Tip

De zuurkool wordt nog lekkerder als je hem de dag voordien klaarmaakt. Warm hem 30 minuten zachtjes op onder deksel.