Gemakkelijk
1h40
6
1 kg gekookte zuurkool
1 gekookt hammetje
5 Frankfurter worsten
2 sneden gekookte varkensrib met been
2 sneden spek
1 ui doorprikt met kruidnagels
10 jeneverbessen (facultatief)
2 laurierblaadjes
50cl droge witte wijn
peper en zout
Smelt een beetje boter in een grote kookpot. Doe daarin het in stukjes gesneden spek, een deel van de zuurkool, het hammetje, een deel van de worsten, de jeneverbessen, de laurier en de ui. Kruid met peper.
Voeg de rest van de zuurkool, de worsten en de sneden varkensrib toe. Eindig met de witte wijn. Kruid met peper en laat zachtjes 1 uur koken onder deksel.
Maak ondertussen aardappelpuree.
Serveer met een glas witte wijn.
De zuurkool wordt nog lekkerder als je hem de dag voordien klaarmaakt. Warm hem 30 minuten zachtjes op onder deksel.