Gemarineerde varkensbrochette met citroen, honing en kruiden

Makkelijk

1h12min

4

  • 3 el olijfolie

  • 1 el honing

  • Het sap van 1 citroen

  • 2 el sojasaus

  • 1 teentje knoflook, geraspt

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1 c. à c. de thym (frais ou séché)

  • Zwarte peper van de molen

  • (Naar smaak: een beetje geraspte citroenschil voor extra pit)

  • 01

    Snij het varkensvlees in gelijke blokjes.

  • 02

    Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

  • 03

    Doe er de stukken vlees bij en wentel ze door de marinade.

  • 04

    Dek af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast (het liefst nog de hele nacht).

  • 05

    Prik het vlees op spiesen en wissel af met schijfjes citroen of ui. Grill ze op de barbecue.

  • 06

    Serveer met: een sausje van yoghurt en citroen