Gelakte eendenborstfilet en potimarron gebakken in de oven

Gemakkelijk

45 min

4

  • 2 eendenborstfilets

  • 2 el honing

  • 2 el sojasaus

  • 1 potimarron

  • 2 el olijfolie

  • 1 kl lookpoeder

  • 1 takje rozemarijn

  • Peper en zout

  • 01

    Bereiding van de potimarron:

  • 02

    Was de potimarron, snij in twee en verwijder de pitjes. Snij in partjes.

  • 03

    edek een ovenplaat met bakpapier en leg er de partjes potimarron op.

  • 04

    Bestrijk met olijfolie.

  • 05

    Kruid met peper en zout, voeg het lookpoeder toe en leg er het takje rozemarijn op.

  • 06

    Plaats 25 minuten in een oven van 200°C.

  • 07

    Bereiding van de eendenborstfilets:

  • 08

    Maak kruiselingse inkepingen in het vel van de eend, zonder in het vlees te snijden.

  • 09

    Meng in een kom de honing en de sojasaus. Strijk de eendenborstfilets in met het mengsel.

  • 10

    Verwarm een braadpan die in de oven kan en leg er de eendenborstfilets in op de velkant. Laat 5 minuten bakken. Draai de filets om en laat nog 3 minuten bakken.

  • 11

    Plaats 10 minuten in een oven van 200°C.