Gegrilde maïs met parmezaan en limoen

Gemakkelijk

25 min

4

  • 4 verse maïskolven

  • 4 limoenen

  • enkele takjes verse tijm

  • geraspte parmezaan

  • zwarte peper

  • peterselie, fijngehakt

  • licht gezouten boter

  • 01

    Verwijder de bladeren en de draden van de maïskolven en spoel ze af onder de kraan. Breng water aan de kook en leg de maïs er 10 minuten in. Laat uitlekken.

  • 02

    Smelt een klontje licht gezouten boter in een grillpan. Leg er de maïskolven in, kruid met peper en bestrooi met tijm. Bak de maïskolven enkele minuten langs alle zijden en bevochtig ze ondertussen met een beetje limoensap.

  • 03

    Leg de gegrilde maïskolven op een warme schotel en bestrooi met parmezaan en fijngehakte peterselie. Serveer onmiddellijk met partjes limoen.