Gegrilde groene asperges met spek op de barbecue

Makkelijk

10 min

5 min

4

  • 1 bos groene asperges

  • 8 dunne plakjes gerookt spek of pancetta

  • Olijfolie

  • Zout, peper

  • Enkele druppels citroensap (optioneel)

  • 01

    Spoel de asperges af en snijd het harde uiteinde ervan.

  • 02

    Blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water om ze lichtjes zachter te maken. Giet af en spoel ze onder koud water.

  • 03

    Wikkel elke asperge (of bundeltjes van 2 à 3 asperges) in een plakje spek.

  • 04

    Badigeonnez d’un filet d’huile d’olive et assaisonnez légèrement.

  • 05

    Grill ze 4 à 5 minuten op de barbecue, regelmatig draaien, tot het spek mooi krokant is.

  • 06

    Serveer warm, eventueel met een beetje citroensap.