Gebakken vermicelli met kip en knapperige groenten

Gemakkelijk

15 min

20 min

4

  • 3 kipfilets, in reepjes gesneden

  • 1 pakje rijstvermicelli

  • 2 eetlepels sesamolie

  • 3 eetlepels plantaardige olie

  • 2 kleine uien, in plakjes gesneden

  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden

  • 3 wortels, in partjes gesneden

  • Zout peper

  • 1 kopje kippenbouillon

  • 1 teentje geperste knoflook

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 01

    Kook de vermicelli in een pan met kokend water volgens de instructies op de verpakking. Giet af, voeg de sesamolie toe, meng en zet opzij.

  • 02

    Bak de kipreepjes in een wok, breng de kip op smaak en voeg de uien, broccoliroosjes en wortels toe. Laat ongeveer 10 minuten bakken.

  • 03

    Meng de ingrediënten voor de saus in een grote kom.

  • 04

    Voeg de vermicelli en de saus toe aan de kip- en groentewok, meng alles door elkaar en bak nog 5 minuten en serveer warm.