Fruitig lenteslaatje met aardbeienvinaigrette

Gemakkelijk

10 min

4

  • 175 g jonge spinaziescheuten

  • 2 handvollen noten

  • 150 g aardbeien

  • 120 g feta

  • Aardbeienvinaigrette

  • 125 g aardbeien, in blokjes gesneden

  • 60 g verse basilicum, fijngehakt

  • 30 g sjalot, fijngehak

  • 1 teentje look, fijngehakt

  • 1 kl mosterd van Dijon

  • 1 el witte balsamicoazijn

  • 1/2 tl honing

  • 60 ml olijfolie

  • peper van de molen en zout

  • 01

    Voor de vinaigrette: mix alle ingrediënten tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

  • 02

    Plet de noten grof. Was de spinaziescheuten. Snij de aardbeien in twee of in vier, naargelang de grootte.

  • 03

    Dresseer de borden. Leg er eerst de spinaziescheuten op en daarna de geplette noten en de verkruimelde feta. Eindig met de aardbeien. Bevochtig met vinaigrette en dien meteen op.