Flinterdunne taart met gedroogde ham en boursin

Eenvoudig

22 min

6

  • 1 vel bladerdeeg

  • 150 g Boursin met knoflook en fijne kruiden

  • 100 ml volle room

  • 6 plakjes Parmaham

  • Een handvol fijngehakte hazelnoten

  • Fijngehakte bieslook

  • Peper

  • 1 eidooier om het deeg te bestrijken

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 02

    Leg de plakjes ham op een bakplaat.

  • 03

    Snijd het bladerdeeg in rechthoeken. Prik gaatjes in het deeg met een vork en bestrijk het met de losgeklopte eidooier. Leg de bladerdeegrechthoeken tussen twee bakpapieren vellen en plaats er een gewicht op (bijvoorbeeld een andere bakplaat) om te voorkomen dat het deeg opzwelt

  • 04

    Bak alles 10 tot 12 minuten, tot het deeg goudbruin is en de ham krokant. Laat afkoelen.

  • 05

    Klop in een goed koude kom de room op tot een stevige slagroom. Meng voorzichtig de Boursin met knoook en jne kruiden door de slagroom. Breng lichtjes op smaak met peper.

  • 06

    Plaats kleine toefjes Boursin-slagroom op de bladerdeegrechthoeken.

  • 07

    Snijd de ham in stukjes en verdeel deze tussen de slagroomtoefjes. Bestrooi elke kleine taart met hazelnoten en bieslook.Tip Voeg een beetje honing toe op de ham voor een extra smaakaccent.