Dahl van linzen met yoghurtdip

Eenvoudig

50 min

4

  • Voor de Dahl van linzen : 200 g linzen

  • ui, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

  • cm gember, geraspt

  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)

  • 400 ml kokosmelk

  • 1 el plantaardige olie

  • 1 tl komijn poeder

  • tl koriander poeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl garam masala

  • Zout en peper naar smaak

  • Voor de yoghurtdip: • 250 g verse yoghurt

  • 1 el citroensap

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • Zout en peper naar smaak

  • Enkele blaadjes verse munt, fijngesneden

  • 01

    Spoel de linzen onder koud water tot het water helder is. Zet apart

  • 02

    Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de specerijen toe en bak ze kort aan.

  • 03

    Voeg de knoflook en gember toe en bak nog even mee.

  • 04

    Doe de tomaten, linzen en kokosmelk in de pan. Breng aan de kook en laat vervolgens 25 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

  • 05

    Bereid de dip door de yoghurt, citroensap, knoflook, zout en peper te mengen. Voeg de fijngesneden munt toe.

  • 06

    Serveer de linzen Dahl warm, garneer met korianderblaadjes en serveer met pitabrood en de yoghurtdip.