Crumbletaart met appel

Gemakkelijk

60 min

6

  • 1 vel kruimel- of zanddeeg

  • 90 g bloem

  • 90 g amandelpoeder

  • 90 g boter

  • 90 g cassonade

  • 1 snuifje zout

  • 1⁄2 kl kaneel

  • 3 grote appelen

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 02

    Rol het deeg uit en duw het in een taartvorm. Prik erin met een vork en laat een tiental minuten voorbakken. Zet weg.

  • 03

    Maak in een slakom het crumbledeeg: meng met de vingertippen de bloem, het amandelpoeder, de boter, de cassonade, het zout en de kaneel tot je een brokkelig deeg bekomt. Plaats in de koelkast.

  • 04

    Schil de appel en snij in grove stukken. Verdeel over de taartbodem en strooi er het crumbledeeg over.

  • 05

    Laat ongeveer 35 minuten bakken in de oven, tot het crumbledeeg mooi goudbruin kleurt.

  • 06

    Dien lauw op, bijvoorbeeld met een bolletje ijs.